Jump to content

  (0 reviews)

  OG raspušta svoj Dota 2 Seed sastav

  OG Seed je tim koji je nastao krajem novembra 2019. godine, kao ekstenzija duplih TI šampiona. Nisu postigli baš najsjajnije rezultate, ali to nije bio glavni razlog kraja ove ekipe.

  Pravila u kompetitivnom Dota 2 svetu uglavnom nalažu da dva tima koja poseduje ista esports organizacija ne može da se takmiči na istim turnirima. U suprotnom bi dotične organizacije udvostručile ili možda čak utrostručile svoje šanse za pobedu na esports događajima. Logično je onda zašto toliko malo organizacija poseduje veći broj ekipa. Ovo pravilo doduše zavisi od organizatora turnira, dok ga Valve primenjuje samo na International-u.

  Uspeh je moguć u ovoj strategiji međutim, jer u normalnim uslovima tokom godine postoji velik broj turnira koji su odgovarajući za sve moguće timske nivoe. Ako je jedan sastav da kažemo tir 3, a drugi tir 1, verovatno se neće takmičiti na istom eventu. Nije sve tako idealno međutim, jer trenutna situacija ograničava turnire na isključivo regionalne. To znači da je u svakom regionu konkurencija daleko gušća, a budući da su i OG i OG Seed bazirani u Evropi, jasno vam je koliko je sati.

  OG Seed je znao da neće moći da se takmiči na TI-ju, ali je ipak planirao da učestvuje u nekim malo poznatijim esports događajima. Na pomenute eventove cilja naravno i OG, što dovodi do velikog sukoba interesa.

  Najveći uspeh su postigli na Dota Summit 12, poslednjem lan turniru pre proglašenja COVID-19 pandemije, gde su osvojili drugo mesto.

  Iako 1. juna raskidaju ugovor, OG tvrdi da će dati sve od sebe da svom bivšem sastavu nađe novo sponzorstvo. Više vesti na ovu temu bi trebalo da se pojavi narednih nedelja.
  User Feedback

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest

 • discord-widget-slika.jpg.a4153c7b72f93452189d4594db55f96e.jpg

×
×
 • Create New...